+34657198928 info@hulpbijstress.nl

Internettherapie

Passend bij deze tijd biedt Psychologiepraktijk Hulp bij Stress psychologische behandelingen via internet. De behandelsessies verlopen via een videogesprek op het afgesproken tijdstip. Als ondersteuning worden soms mail en andere digitale programma’s gebruikt.

Internettherapie heeft veel emotionele en praktische voordelen:

  • gesprekken met een psycholoog vanuit uw eigen vertrouwde omgeving
  • op een voor u goed uitkomende tijdstip
  • geen reiskosten en reistijd
  • geen lange wachttijden
  • uw contact met de psycholoog is gelijk aan face-to-face contact maar dan met behulp van een videoverbinding
  • veilig en makkelijk.

Bij welke klachten helpt internettherapie?

Veel klachten waarmee u ook naar een psycholoog voor een face-to-face behandeling zou gaan kunnen ook middels internettherapie behandeld worden. Psychologiepraktijk Hulp bij Stress is gespecialiseerd in kortdurende klachtgerichte behandeling van lichte en milde psychische klachten. Dat betekent dat de behandeling geschikt is voor klachten en problemen die uw dagelijks functioneren licht of matig verstoren. De meeste internetbehandelingen zijn gebaseerd op wetenschappelijk effectief gebleken cognitieve gedragstherapie. De internettherapie vindt individueel plaats.

 

Internettherapie

Wat is nodig voor internettherapie?

Het beschikken over een computer of tablet met een redelijk snelle internetverbinding en tijd en een plaats waar u voldoende rust en privacy hebt om de gesprekken te kunnen voeren.

U kunt hier direct het gratis Skype programma downloaden.

Met Skype kunnen gratis videogesprekken gevoerd worden door middel van een goed beveiligde verbinding waardoor uw privacy gewaarborgd blijft.

Voor algemene informatie over Skype en het gebruik van Skype verwijzen we u naar de website van Skype.